فهرست مطالب
تجهیزات سقف وافل
از این تکنولوژی می توان به جای دیگر سیستم های اجرای سقف های ساختمانی استفاده نمود. سقف وافل امروزه در بسیاری از ساخت و سازها مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله در مورد اجرای قالب سقف وافل توضیح خواهیم داد.
اجرای سقف وافل همچون دال تخت است. اجرای آن در مقایسه با سقفهای سنتی سریعتر و سادهتر است. علاوه بر این هزینه اجرای سقف وافل در مقایسه با دیگر سقفها کمتر است. برای زیرسازی این دسته از سقفها به ابزار و تجهیزات خاصی نیست. برای این عملیات از قالب وافل استفاده میکنند. اجرای آن به دانش یا مهارت خاصی نیاز ندارد اما کارگران و پیمانکاران باید مهارت و تجربه لازم را در زمینه اجرای این دسته از سقفها داشته باشند.
در غیر این صورت عدم مهارت کافی مجری ممکن است در نحوه اجرا و کیفیت سقف تأثیرگذار باشد. سهولت در نصب این دسته از سقفها موجب گشته تا در مقایسه با سقفهای مشابه طرفداران بیشتری داشته باشند. بدون نیاز به اکیپ خاص، آموزش و یا تکنیک متمایزی قابلاجرا است. از طرفی دیگر اجرای سقف وافل با شرایط فنی و اجرایی کشور سازگار است.
شرکت گنبد فیروزه بزرگترین تولید کننده انواع قالب وافل در سراسر کشور می باشد. همچنین این شرکت دارای نمایندگی های در اقصی نقاط کشور است که برای انجام پروژه های کوچک و بزرگ می توان از پیمانکاران این شرکت استفاده نمود.
سقف وافل یکی از انواع سیستمهای سازه ای در ساختمان است که امروزه در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد و در این مقاله سعی داریم کلیه مراحل اجرای سقف وافل را بررسی کنیم.
این نوع سقف که در دسته بندی سقفهای مجوف (دارای شبکهبندی های توخالی) و تخت قرار میگیرد، توسط قالبهای مخصوصی به نام قالب وافل اجرا میشود؛ این قالبها نیز مانند سایر تجهیزات ساختمانی، دارای اصول خاصی برای نصب و اجرا هستند.
آشنایی با انواع سیستمهای رایج سازه سقف
اجرای سقف وافل را میتوان به 6 مرحلهی کلی تقسیم نمود؛ این مراحل ممکن است در پروژههای مختلف با توجه به سطح امکانات، به مراحل بیشتری نیز تقسیم گردد اما در این مقاله، مراحل اصلی را مورد بررسی قرار میدهیم. این مراحل عبارت اند از:
- شمع بندی (جک گذاری)
- شاسیگذاری
- چیدن قالبها
- آرماتوربندی
- بتن ریزی
- باز کردن قالبها
اولین مرحله برای اجرای سقف هر ساختمانی، آمادهسازی بستر سازهی سقف است که معمولا توسط تجهیزات مختلفی انجام میشود.
تجهیزات شمعبندی شامل جک، لوله داربست و داربستهای مدولار میباشد که بسته به شرایط پروژه ازهر کدام استفاده میشود.
تصویر زیر نمونهای از شمع بندی جهت اجرای دال تخت را نشان میدهد.
جک ها
جک ها که بیشترین استفاده را دارند، در انواع مختلف ساده، جک با سر U شکل، جک با سر صلیبی ثابت و جک با سر صلیبی متحرک تولید میشوند.
جک ها معمولا تا ارتفاع 4 متری را پوشش میدهند اما برای سقفهای مرتفعتر باید از داربست استفاده شود.
در تصویر زیر میتوانید انواع جکهای ساختمانی را مشاهده کنید.
- جک ساده
- جک با سر U شکل
- جک صلیبی با سر ثابت
- جک صلیبی با سر متحرک
داربست ها
همانطور که بیان شد، برای سقف هایی که دارای ارتفاع بالای 4 متر هستند، برای حفظ ایمنی لازم است که از داربست استفاده شود.
داربست ها که معمولا از انواع فلزی آنها استفاده میشود، به دو دستهی ساده (لوله و اتصالات) و داربستهای مدولار تقسیم میشوند که با توجه به شرایط پروژه میتوان از هر کدام استفاده نمود.
در تصویر زیر نمونههایی از داربست ساده و مدولار قابل مشاهده است.
در بعضی مواقع به دلیل نبود امکانات، مجبور به استفاده از جکهای بلند به جای داربست هستیم.
در اینگونه مواقع میبایست جکها به یکدیگر و یا به تکیهگاههای مطمئن متصل شوند تا هم از نظر ایمنی مقاومسازی شود و هم از لغزش و حرکت کردن جکها جلوگیری شود.