بهینه سازی سازه

صنعت ساختمان سازی در سال های اخیر به لحاظ ورود تجهیزات، دستگاه ها و مصالح مختلف دچار یک سری تغییر و تحول اساسی شده است. بدین صورت که برای ساخت سازه بنا به نوع کاربری، ابعاد، اندازه، تعداد طبقات و غیره روش های متنوعی مورد استفاده قرار می گیرد. این روزها ممکن است نام بهینه سازی سازه به گوشتان خورده باشد. آیا می دانید بهینه سازی سازه چیست؟ و چه تاثیری در بهبود کیفیت، کارایی و اجرای انواع بنا دارد؟

علم سازه در کنار بهره گیری از تکنولوژی های روز دنیا، تکنیک ها و متدهای مختلفی را برای ساخت و اجرای انواع سازه به وجود آورده است. به نحوی که علاوه بر افزایش کیفیت و زیبایی بنا، در برابر حوادث غیرمترقبه نظیر زلزله و طوفان های شدید نیز مقاومت بالایی داشته باشد و کمتر دچار آسیب شود. از همه مهمتر اینکه با استفاده از روش های مختلف بهینه سازی سازه تا حد زیادی در مصرف مصالح صرفه جویی می گردد و همین امر موجب کاهش هزینه های ساخت انواع بنا می شود. در ادامه برای آشنایی بیشتر با بهینه سازی انواع سازه و روش های مختلف آن با ما همراه باشید.

بهینه سازی سازه
بهینه سازی سازه چیست؟
بهینه سازی سازه
بهینه سازی سازه

برای دریافت خدمات بهینه سازی سازه به مشاوره نیاز دارید؟

بهینه سازی سازه چیست؟

به طور کلی همه فرآیندهای طراحی، تهیه مصالح و ساخت سازه که موجب افزایش استحکام بنا براساس استانداردهای موجود می شود و هزینه ساخت و اجرا را به حداقل می رساند، بهینه سازی سازه نام دارد. در واقع این روش کاربرد مؤثر و مطلوبی دارد و به همین دلیل در اکثر سازه های استاندارد امروزی بکار برده می شود. شایان ذکر است که مهندسان، طراحان، معماران و سایر دست اندرکاران با استفاده از نرم افزارهای مختلف پروسه طراحی و محاسبات هزینه را انجام می دهند. تا در پایان و پس از حصول نتیجه نهایی، سازه به بهترین شکل ممکن احداث و اجرا گردد. نوین صنعت سازه در کنار بهینه سازی سازه ، خدمات محاسبات سازه را نیز ارائه میدهد .

بهینه سازی سازه چیست؟
بهینه سازی سازه

بهینه سازی سازه های بتنی

در حال حاضر سازه های بتنی و بتن آرمه مقاوم ترین و قابل اعتمادترین سازه کوچک و بزرگ در دنیا هستند. بدین جهت بخش زیادی از فرآیندهای بهینه سازی سازه به این نوع از ساختمان ها اختصاص یافته است. تا ضمن استفاده از مصالح استاندارد و کیفیت و همچنین نظارت همه جانبه بر ساخت، بنایی با کیفیت، مستحکم و مقاوم احداث شود. تنها در این صورت می توان گفت که بهینه سازی ساختمان های بتنی به طور کاملاً اصولی و متناسب با استانداردهای روز دنیا انجام شده است. متأسفانه در این زمینه بعضی افراد معتقدند که با افزایش مصالح و بیشتر شدن وزن سازه، به نسبت مقاومت آن نیز افزایش می یابد.

در حالی که اصلاً این طور نیست و صرفاً استفاده از مصالح با کیفیت و به مقدار مورد نیاز می تواند استحکام سازه را تا حد زیادی افزایش دهد. البته دستیابی به این امر مهم نیازمند استفاده از خدمات شرکت ها و مجموعه های ساختمان سازی متخصص و باتجربه است. تا ضمن استفاده از مصالح استاندارد و بکارگیری نیروی انسانی ماهر علاوه بر تسریع فرآیند ساخت سازه، استحکام و مقاومت آن نیز به طور قابل توجهی افزایش یابد.

بهینه سازی سازه ها

زمانی که سخن از بهینه سازی سازه به میان می آید، صرفاً منظور سازه های بتنی نیست. چرا که فرآیند بهینه سازی انواع سازه اعم از بتنی، فلزی، فولادی و حتی بناهای قدیمی را نیز شامل می شود. اما در بعضی موارد پروسه بهینه سازی صرفاً با هدف بازسازی و افزایش استحکام بنا انجام می گردد. البته باید توجه داشته باشید که در این زمینه نیز دو نوع بازسازی و نوسازی وجود دارد. در بازسازی اغلب به ترمیم بنا توجه می شود و اقدامات اغلب در این رابطه صورت می گیرد. اما در نوسازی، بناهای قدیمی به طور کامل تخریب شده و پس از تهیه مصالح و تجهیزات اولیه از ابتدا مراحل ساخت اجرا می گردد، تا به مرحله بهره برداری و اتمام پروژه بهینه سازی برسیم.

بنابراین قبلاً از انجام هر کار به محیط، نوع سازه، کاربری، تعداد طبقات و شرایط اقتصادی توجه ویژه داشته باشید و سپس اقدام به بهینه سازی بنا در قالب بازسازی، ترمیم و نوسازی کنید. در این زمینه مجموعه متخصص، پرتوان و کارآمد نوین صنعت سازه با در اختیار داشتن نیروی انسانی با تجربه و جوان خدمات متعددی را در راستای بهینه سازی و ساخت انواع سازه به مشتریان ارائه می دهد.

بهینه سازی سازه

بهینه سازی سازه فولادی

سازه های فولادی اغلب جهت احداث ساختمان ها و مجتمع های طبقاتی با کاربردهای مسکونی، اداری، تجاری، تولیدی و غیره مورد استفاده قرار می گیرند. در این زمینه نیز *بهینه سازی سازه* های فولادی با هدف کاهش وزن ساختمان، صرفه جویی در هزینه تهیه و حمل مواد اولیه و غیره انجام می گردد و تا به حال شاهد افزایش استحکام، مقاومت و طول عمر سازه های فولادی هستیم. البته باید توجه داشته باشید که کیفیت مقاطع فولادی بکار رفته در سازه نیز اهمیت فراوانی دارد و باید فلزات مورد نیاز را از کارخانجات و شرکت های معتبر تهیه کنید.

 

سبک سازی سازه های فلزی

 

براساس آمارهای موجود بخش اعظمی از وزن سازه به اسکلت فلزی آن مربوط می شود. بدین جهت برای بهینه سازی سازه و همچنین کاهش وزن آن می بایست از مقاطع آهنی و فولادی با وزن کم استفاده کرد. علاوه بر این در صورت امکان می توان آهن آلات مصرفی در سازه های فلزی را کاهش داد. تا در کنار کاهش وزن بنا شاهد افزایش استحکام و دوام آن باشیم. البته انجام این کار نیازمند داشتن دانش، تجربه و تخصص کافی است. بنابراین برای انجام پروسه سبک سازی سازه های فلزی حتماً از شرکت های باتجربه و متخصص در این حوزه کمک بگیرید. تا ضمن اجرای صحیح سازه از بروز هرگونه مشکل و نقص در اجرا جلوگیری به عمل آید.

 

بهینه سازی اسکلت سازه

 

همانطور که میدانید اسکلت اولیه تمامی سازه ها از مقاطع آهنی و فولادی تشکیل شده است. بدین منظور برای بهینه سازی باید دو بخش اساسی را مدنظر قرار دهید. اول اینکه از آهن آلات با کیفیت و استاندارد استفاده نمایید. تا خیالتان از بابت استحکام و مقاومت سازه راحت شود و بتوانید بقیه مراحل اجرای بنا را به ترتیب انجام دهید. دوم برای کاهش وزن اسکلت ساختمان باید در آن آهن آلات مستحکم با وزن کم بکار ببرید. در صورتی که این دو نکته اساسی را هنگام اجرای اسکلت سازه انجام دهید، شاهد بهینه سازی ساختمان از نظر اسکلت و سایر بخش ها خواهید بود. در واقع با این کار علاوه بر افزایش استحکام بنای احداثی، وزن آن نیز تا حد قابل توجهی کاهش پیدا می کند.

 

روش های بهینه سازی سازه

 

در رابطه با بهینه سازی انواع سازه نیز متناسب با نوع کاربری، ابعاد، تعداد طبقات و سایر گزینه ها روش های مختلفی وجود دارد. که در حال حاضر توسط شرکت های ساختمان سازی در حال اجرا می باشد. اصلی ترین و مهمترین روش های بهینه سازی سازه به شرح زیر عبارت است از:

– مدنظر قرار دادن نحوه چیدمان ستون ها؛ در این روش با حذف یک ستون یا نزدیک کردن ستون ها به هم فرآیند بهینه سازی ستون ها و افزایش استحکام سازه انجام می گردد.

– وجود تناسب هندسی در کلیه مقاطع سازه اعم از تیرها، ستون ها و غیره

– استفاده از میلگرد و خرپا به شکل زیگزاگ؛ با انجام این کار ضمن توزیع یکنواخت وزن سازه، از بروز هرگونه تراکم، تنش، خمیدگی و برش در بخش های مختلف ساختمان جلوگیری به عمل می آید.

– افزایش مقدار آرماتورها در صورت مقاوم نبودن اجزای ساختمان در برابر نیروهای وارده

– استفاده از قاب های ساختمانی و مهاربند برای ساختمان های کوتاه و متوسط

– استفاده از مصالح و مقاطع آهنی و فولادی با کیفیت

– جوشکاری صحیح و اصولی آهن آلات و بخش های فولادی سازه فلزی

 

 

نتیجه گیری برای خدمات بهینه سازی ساختمان

بهینه سازی سازه یکی از روش های مؤثر و کارآمد برای ساخت انواع ساختمان است. البته این روش در بعضی موارد برای بازسازی، نوسازی و تعمیر سازه های مختلف نیز مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به پیشرفت تکنولوژی و همچنین ساخت تجهیزات بروز و با کیفیت فرآیند بهینه سازی برای سازه های مختلف لازم و ضروری است. تا ضمن افزایش کیفیت و استحکام ساختمان ها، در برابر حوادث غیرمترقبه مقاومت بالایی داشته باشند. از طرف دیگر بهینه سازی انواع سازه در کنار همه مزایا و ویژگی های بارز تا حدود زیادی موجب کاهش مصالح مورد نیاز و صرفه جویی در هزینه ها می شود.

سبد خرید
× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟