دسته‌بندی نشده

مزایا و معایب اجرای سقف وافل

مزایا و معایب اجرای سقف وافل

ما در این مطلب به مبحث مزایا و معایب اجرای سقف وافل می پردازیم. جهت مشاوره و اجرای انواع خدمات: تولید و اجرای بهترین طراح قالب و سقف وافل، طراحی و محاسبات سقف وافل، اجرای قالب و سقف وافل دوطرفه و یک طرفه، خرید و فروش انواع قالب وافل دو طرفه و یک طرفه دست دوم، تعویض و معاوضه قالب وافل، ضایعات قالب وافل، قالب وافل قفل دار و ساده، اجرای بهترین سقف و اسکلت بتنی، تولید و نصب و همچنین خرید و فروش شوتینگ نخاله ساختمانی و … می توانید با کارشناسان نوین صنعت سازه تماس بگیرید..

مزایا و معایب سقف وافل چیست؟

مزایا و معایب سقف وافل در تعیین درست و صحیح به شما کمک می‌کند.

اگر به دنبال کسب کردن اطلاعات بیشتر درباره سقف وافل،‌ مزایا و معایب سقف وافل، طریقه اجرای آن و مقایسه سقف وافل با تیرچه بلوک هستید تا آخر این قسمت با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید: تفاوت سقف وافل یک طرفه و دو طرفه

سقف وافل چیست؟ 

قبل از پرداختن به مزیت ها و معایب سقف وافل، ماهیت این مدل سقف را بررسی می‌کنیم.

سقف وافل سبکی از سقف بتنی با جلوه  زیبا است که به خاطر مزیت های گسترده از مشهوریت بالایی در معماری و ساخت‌و‌ساز برخوردار است.

مطالعات تاریخی و باستان‌شناسی نشان می‌دهند که انسان‌ها از هزاران سال قبل برای ساختن سقف سازه‌ها از سقف‌های وافل استفاده می‌کردند. یکی از آثار های محبوبیت چنین سقفی در روزگاران گذشته، طاق تخت جمشید دوره هخامنشیان است که مدلی سقف وافل به شمار می آید.

افزون بر آن، می‌توان به بنای آکروپلیس یونان اشاره داشت که در بین سال‌های ۴۲۹ تا ۴۶۱ پیش از میلاد ساخته شده و سقفی از نوع وافل دارد.

در دوره معاصر ایران هم سازه‌هایی با سقف وافل ساخته شده‌اند که از بین آن‌ها می‌توان به ساختمان کتابخانه ملی، فرودگاه تبریز، راه‌آهن تهران، ساختمان برخی از دانشگاه‌ها، ساختمان نظام مهندسی یزد و… اشاره داشت.

بیشتر بخوانید: مقایسه اسپیسر بتن

مزایای فنی سقف وافل

نمی‌توان انکار کرد که سقف وافل همیشه یکی از سقف‌های مشهور برای اجرا در سازه‌های مختلف بوده است، ولی مزیت و معایب سقف وافل چیست؟ در زیر، به بررسی کردن مزایای سقف وافل از نظر فنی می‌پردازیم:

1. قابلیت اجرای دهانه‌ی بلند

یکی از مزیت های سقف وافل از بعد فنی این است که این مدل سقف به شکل دال دو طرفه عمل کرده و مقطع T شکل دارد.

2. کم کردن وزن مرده سقف

حجم بتن لازم آن در مقایسه با سایر سقف‌ کمتر است که این امر یکی از مزیت های فنی اجرای سقف وافل است.

3. مقاومت در برابر حریق

اجرای سقف وافل باعث می‌شود تا بلوک‌های یونولیت موجود در این مدل سقف، ازگسترش حریق مانع شوند.

4. کارکرد لرزه‌ای بهتر

کاهش دادن وزن مرده سقف و کم کردن وزن سازه، موجب ایمنی بیشتر ساختمان در برابر زلزله می‌شود که همین ایمنی بیشتر یکی دیگر از مزیت های سقف وافل است.

5. فضای بهینه برای عبور تاسیسات

با اجرای سقف وافل شبکه‌های حفره‌ای در سقف به وجود می آید که همین حفره‌ها، فضای مورد نیاز برای عبور تاسیسات را فراهم می‌کند.

6. کم کردن میزان بتن‌ریزی

در اجرای سقف وافل، میزان بتن‌ریزی کم میشود که نتیجه‌ی آن کاهش وزن مرده و کاهش دادن هزینه‌های مصرفی است.

7. کاهش دادن هزینه‌های مرتبط با ساخت اسکلت

در خیلی از پروژه‌هایی که در آن‌ها از سقف وافل استفاده شده، هزینه‌های آخر مرتبط با ساخت اسکلت کم شده است.

بیشتر بخوانید: تفاوت سقف وافل و یوبوت

مزیت های اجرایی سقف وافل

از مهم‌ترین ویژگی های اجرای سقف وافل می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

1. افزایش دادن سرعت اتمام پروژه

اجرای سقف وافل به ابزار خاص و نیروی کار مجرب نیاز ندارد؛ در نهایت سرعت اجرا و تمام کردن پروژه به میزان چشم‌گیری افزایش پیدا میکند.

2. کم کردن ابزار لازم برای اجرای سقف

کاهش دادن ابزارهای مورد نیاز می‌تواند قابلیت اجرای چندین پروژه به طور همزمان را فراهم کند.

3. خصوصیات سقف وافل از لحاظ محیط زیستی

از سری مهم‌ترین مزیت های سقف وافل، حفاظت از محیط زیست و آلودگی کمتر آن است.

4. کاهش دادن نخاله‌های ساختمانی

یکی از ویژگی های سقف وافل حذف کردن بلوک‌های ماندگار در سقف و حذف نخاله‌های موجود است.

5. قابلیت استفاده چندین باره از قالب‌های وافل

یکی دیگر از ویژگی های سقف وافل این است که قالب‌سقف وافل طوری طراحی شده‌اند که امکان استفاده‌ی دوباره از آن‌ها وجود دارد.

این مسئله موجب کاهش هزینه‌های ساخت و حفظ محیط زیست می‌شود.

6. افزایش بهره‌وری و سرعت اجرایی کردن در استفاده از سقف وافل

از دیگر مزیت های سقف وافل می‌توان به افزایش دادن بهره‌وری و سرعت اجرا اشاره داشت.

ولی این کار چطور انجام می‌شود؟ در زمان نازک کاری سقف وافل، قابلیت جابه‌جایی ستون‌ها و قرار گرفتن آن‌ها در نقاط غیر حساس از لحاظ معماری فراهم می‌شود.

نتیجه‌ کم‌شدن تعداد ستون‌ها، کاهش تیرها،‌ حجم آرماتور، قالب‌بندی و هزینه‌های جانبی است که به اندازه خود موجب افزایش سرعت اجرای کار و تکمیل کردن سریع‌تر پروژه می‌شود.

بیشتر بخوانید: قالب بتن پلاستیکی (پلیمری)

معایب سقف وافل

پس از بررسی کردن مزایا سقف وافل به معرفی معایب این مدل سقف می‌پردازیم، از مهم‌ترین معایب سقف وافل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. بالا بودن هزینه بتن

به خاطر کم بودن عرض تیرچه‌ها، برای رسیدن به بهترین نتیجه در حین اجرای سقف وافل باید از کیفیت عالی بتن مطمئن شوید.

 این امر می‌تواند هزینه‌های مرتبط با خرید بتن را افزایش دهد، که همین افزایش هزینه بتن ریزی یکی از مهم‌ترین معایب سقف وافل است.

2. عبور راحت صوت از سقف

ساختار قابلمه‌ای قالب‌های وافل موجب عبور کردن راحت صدا می‌شوند.

این ایراد با اجرای سقف کاذب رفع نمی‌شود و اصلاح آن هم نیازمند استفاده از کف شناور است که هزینه‌های بالای را به پروژه تحمیل می‌کند.

3. عایق نامناسب حرارت و برودت

یکی از اصلی‌ترین معایب سقف وافل عایق نامناسب آن است که موجب شده بیشتر از آن در محیط هایی خاص مثل پارکینگ‌های طبقاتی و سازه‌های صنعتی استفاده شود.

4. بالا بودن هزینه قالب‌های وافل

یکی دیگر از ایرادات سقف وافل بالا بودن قیمت قالب‌های وافل است، به همین خاطر خرید آن‌ها می‌تواند هزینه‌ی زیادی را به کارفرما و پروژه تحمیل کند.

5. قالب‌برداری سخت

پس از بتن‌ریزی سقف،‌ قالب‌ها از چهار سمت تحت تاثیر فشار قرار می‌گیرند.

این مسئله خارج کردن آن‌ها را با مشکل رو به رو میکند.

در تکمیل امر مزیت های سقف وافل و معایب آن باید به دوام و ایستایی بالا، سرعت زیاد اجرا در پروژه‌های عمرانی، امکان اجرا روی اسکلت فلزی و بتنی و امکان استفاده دوباره و چند باره از قالب‌های وافل بعد از پایان کار هم اشاره کنیم.

محدودیت استفاده در سطح‌های شیب‌دار، هزینه بالا در مقایسه با دیگر سقف‎های سنتی، التزام در بیشتر بودن ارتفاع طبقه‌ها، نامناسب بودن برای سازه‌ها و ساختمان‌های موجود در مناطق بادخیز هم از معایب سقف وافل است که نمی‌توان به آن بی توجه بود.

در مجموع ممنوعیت خاصی برای اجرای سقف وافل در ساختمان‌ها وجود ندارد، با توجه به مزت ها و معایب سقف وافل می‌توان در مورد استفاده از این مدل سقف در ساختمان استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اسپیسر هارد چیست؟

درباره نوین صنعت سازه

با توجه به پیشرفت های نوین در صنعت ساختمان و نیز نیاز روز افزون جامعه به تکنولوژی های نوین ساختمانی شرکت نوین صنعت سازه بر این آمد تا با اتکا به پرسنل و نیروهای متخصص در زمینه طراحی محاسبات بهینه سازی و ساخت سازه های بتنی ایمن و مستحکم دست به تولید قطعات و لوازم اجرای سازه های بتنی بزند از آنجا که پلیمرها خاصیت عدم چسبندگی به مصالح ساختمانی را دارند بهترین متریال برای تولید محصولات این مجموعه بوده و می باشند.

این مجموعه از سال ۱۳۹۵ تا کنون بیش از ۱۴ محصول مختلف از مواد پلیمری در صنعت بتن ریزی و ساخت سازه های بتنی و نیز سهولت در اجرای سازه های بتنی و کارهای ساختمانی شروع به کار نموده است

با توجه به سرعت عمل و سهولت در اجرای سازه های بتنی و نیز در امور دیگر ساختمانی این مجموعه برین آمد تا با ابداع و تولید محصولاتی متفاوت و متنوع گامی موثر در صنعت ساخت و ساز کشور بر داشته باشد.

و از جمله نقاط قوت مجموعه تنوع در تولید محصولات پلیمری و تجهیزات ساختمانی می باشد که در ادامه به معرفی و نمایش این محصولات ادامه خواهیم داد.

نوین صنعت سازه انواع قالب وافل را به فروش می رساند.

برای کسب اطلاعات بیشتر محاسبات سقف وافل از طریق شماره های نوشته شده در سایت با ما تماس بگیرید.

بیشتر بخوانید: قالب وافل چیست و چه کاربردی دارد؟

اجرای انواع خدمات: تولید و اجرای بهترین طراح قالب و سقف وافل، طراحی و محاسبات سقف وافل، اجرای قالب و سقف وافل دوطرفه و یک طرفه، خرید و فروش انواع قالب وافل دو طرفه و یک طرفه دست دوم،تعویض و معاوضه قالب وافل، ضایعات قالب وافل، اجرای بهترین سقف و اسکلت بتنی، تولید و نصب و همچنین خرید و فروش شوتینگ ساختمانی و اسپیسر بتنی ،پلاستیکی، هارد و فلزی ….

جهت مشاوره و اجرای انواع خدمات: تولید و اجرای بهترین طراح قالب و سقف وافل، طراحی و محاسبات سقف وافل، اجرای قالب و سقف وافل دوطرفه و یک طرفه، خرید و فروش انواع قالب وافل دو طرفه و یک طرفه دست دوم، تعویض و معاوضه قالب وافل، ضایعات قالب وافل، قالب وافل قفل دار و ساده، اجرای بهترین سقف و اسکلت بتنی، تولید و نصب و همچنین خرید و فروش شوتینگ نخاله ساختمانی اسپیسر پلاستیکی، فلزی و هارد و … می توانید با کارشناسان نوین صنعت سازه تماس بگیرید..

ارتباط با نوین صنعت سازه:

شماره تماس: 09120220125

شماره تماس: 09190220920

شماره تماس: 09359367456

واتساپ: 09120220125

نمونه کارهای نوین صنعت سازه


  • مزایا و معایب اجرای سقف وافل
  • سقف وافل
  • سقف وافل دوطرفه
  • سقف وافل یک طرفه
  • اجرای قالب وافل

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *