سقف وافل, مقالات, وافل دو طرفه, وافل یکطرفه

ویژگی های سقف وافل

ویژگی های سقف وافل

ما در این مطلب به مبحث ویژگی های سقف وافل می پردازیم. جهت مشاوره و اجرای انواع خدمات: تولید و اجرای بهترین طراح قالب و سقف وافل، طراحی و محاسبات سقف وافل، اجرای قالب و سقف وافل دوطرفه و یک طرفه، خرید و فروش انواع قالب وافل دو طرفه و یک طرفه دست دوم، تعویض و معاوضه قالب وافل، ضایعات قالب وافل، قالب وافل قفل دار و ساده، اجرای بهترین سقف و اسکلت بتنی، تولید و نصب و همچنین خرید و فروش شوتینگ نخاله ساختمانی و … می توانید با کارشناسان نوین صنعت سازه تماس بگیرید..

سقف وافل چیست؟

سقف وافل یک سیستم دال مطابق با تیرچه های دو طرفه است که با دنده های بتنی به طور عمودی بر هم ساخته شده اند و این مورد سبب تقویت آن ها شده است.

کلیه این موردها در عمق یکسان قرار گرفته میشود و نمای دنده ای یکنواخت دارند.

سقف وافل صاف است و سوراخ‌ هایی در زیر آن هست که نمای وافل یا همان شیرینی معروف را تشکیل می‌ دهد.

این مدل از سقف به طور معمول در مکان هایی به کار برده میشود که به دهانه‌ های بزرگ جهت پیشگیری از تداخل ستون‌ها با محیط نیاز است.

کارکرد اصلی سقف وافل مطابق با تحمل بارهای بیشتر و مسافت های طولانی تر است.

یکی دیگر از علت های استفاده کردن از این سقف، کسب کردن ارتفاع واضح در ساختمان ها است.

سقف بتنی وافل در مقایسه با دیگر مدل های دال مشابه دال آجدار توخالی، سقف گنبدی، دال سقف شیبدار، دال پست تنش، سخت‌ تر و سبک ‌تر است.

دال وافل یا سقف آجدار دال بتنی است که نمایی زیبا و مزیت های اقتصادی و فنی بسیاری دارد. جهت ساخت این مدل اسلب ها از قالب های وافل به کار برده می شود.

این قالب‌ ها بار مرده سازه را کم میکنند و جلوه ای عالی در بخش پایین سقف به وجود می آورند.

بیشتر بخوانید: نحوه بتن ریزی سقف وافل

انواع سقف وافل

حالا با سقف وافل آشنا شدید، بهتر است مدل های آن را هم بشناسید.

در این بین از انواع سقف وافل دو گروه به نظر می آیند که دارای سقف وافل یک طرفه و دو طرفه است.

هر یک مزیت های بخصوصی دارد که برای انتخاب بهتر باید با کاربردها و روش کارکرد آن ها آشنا شوید.

بیشتر بخوانید: قالب برداری سقف وافل

سقف وافل یک طرفه

سقف وافل یک طرفه یک دال است که تیر های سازه از آن در سمت مخالف پشتیبانی می کنند تا سقف توانایی تحمل بار را داشته باشد.

از آنجایی که میان طول ها تفاوت زیادی مشاهده می شود و بار لازم منتقل نخواهد شد، بهتر است خم شدن تیرچه ها در سمت دال باشد تا یکدیگر را هم پوشانی کنند.

 می توان اشاره داشت که سقف وافل یک طرفه به اسم مهانیت و گرین وافل هم محبوب باشد.

طول تیرچه ها با توجه به ابعاد قالب ها در نظر گرفته می شود. همه این موردها هم به بیشترین اندازه دهانه آن وابسته است.

ولی یک نکته مهم آن است که در یک سقف یک طرفه به خاطر کارکرد و پیشگیری از خم شدن، در دهانه های وافل کوتاه به کار برده میشود.

  بهتر است بدانید که حداکثر دهانه سقف وافل یک طرفه ۸ و نهایتا ۹ متر پیشنهاد میشود.

سقف وافل دو طرفه

سقف وافل دو طرفه یک دال از دو سمت است که می توان از آن برای منتقل کردن بار از دو مسیر به کار برد.

ولی باید بدانید که با بودن پشتیبانی در چهار طرف به وسیله تیرها، هیچ یک از مسیرها همیشگی و دائمی نیست.

نیاز به ذکر است که در سقف وافل دوطرفه، بار از هر دو سمت انتقال داده شده بنابراین مسیر تقویت اصلی هم در هر دو سمت برای دال دو طرفه فراهم میشود و مدل دیگر به این صورت بارها را مستقیما به ستون های موجود در سازه انتقال میدهد.

در سقف وافل دو طرفه تمامی تیرچه ها به طور عمودی روی هم قرار گرفته میشوند و بار اصلی از هر چهار سمت به سمت تیرچه ها انتقال داده می شود.

با بودن مقاومت و ایجاد محیطی امن در نمای داخلی ساختمان، زیبایی و جلوه ای جذاب در معماری از اهمیت بالایی برخوردار است که در این مدل سقف دیده می شود.

بیشتر بخوانید: کاربرد روغن قالب وافل

تفاوت های سقف یک طرفه و دو طرفه

در این قسمت از مقاله قصد داریم به فرق های موجود در سقف یک طرفه و دو طرفه بپردازیم، همراه ما باشید:

  • میزان ارتفاع دهانه سقف وافل: سقف های وافل یک طرفه کارکرد یک طرفه داشته و در دهانه های کوتاه مورد استفاده قرار میگیرند و حداکثر دهانه آنها در مدل یک طرفه حداکثر 8 تا 9 متر توصیه می شود.
  • این در صورتی است که حداکثر دهانه در سقف دو طرفه در دهانه بلندتری اجرایی می شود چون باید در مقابل خم شدن مقاوم باشد.
  • از نظر فنی بیشترین ارتفاع دهانه این سقف ها ۱۲ متر و در موارد و موقعیت خاص تا ۱۶ متر قابل اجرا است.
  • روش منتقل کردن بار و کارایی: سقف وافل یک طرفه فقط در یک سمت قابل اجراست. همینطور به خاطر اندازه دهانه سقف نمی تواند در تکیه گاه اثر بسزایی داشته باشد.
  • این در صورتی است که در دو طرفه، منتقل کردن بار در دو سمت و چهار مسیر به طور عمودی انجام میشود. همینطور به خاطر اندازه مناسب و بالای دهانه، تکیه گاه بهتری ایجاد می شود.
  • نمای ظاهری: از نظر ظاهری، وافل یک طرفه مانند U طراحی شده است و تولید آنها می تواند در ابعاد و طول های متفاوتی انجام میشود.
  • همچنین در دال یک طرفه قابلیت مونتاژ وجود دارد ولی از سوی دیگر شکل ظاهری دال های دو طرفه به طور مربع بوده و امکان مونتاژ وجود ندارد چون در ابعاد مشخصی به وجود نمی آید و امکان تغییر نیست.
  • کاربرد و کارایی: اگر در وافل دو طرفه ستون های اضافی را از بین ببریم، می توانیم محیط بزرگتری را داشته باشیم این در صورتی است که در در مدل دو طرفه توانایی حذف کردن ستون ها را نداریم.
  • زیرسازی: در زیرسازی هر یک از متریال با کیفیت و نمونه به کار برده میشود تا به افزایش دادن استحکام و ضخامت سقف وافل کمک کند. در مدل یک طرفه از قوطی و در مدل دو طرفه از  تیرچه ها که در دو جهت قرار گرفته و از پروفیل برای قسمت زیرین تیرچه ها استفاده می کنند.

بیشتر بخوانید: نما اکسپوز سقف وافل

مزیت های سقف وافل

سقف وافل برای دال ها یا سقف با دهانه بزرگتر استفاده میشوند، و جهت نیاز به محدود کردن تعداد ستون ها، متناسب هستند.

ظرفیت تحمل بار سقف وافل، بیشتر از دیگر انواع دال بتنی است و افزون بر این، ثبات ساختاری خوبی را به همراه ظاهری زیبا عرضه میکنند.

به همین خاطر، برای فرودگاه ها، بیمارستان ها، مساجد، دانشگاه ها، مصلی ها و ساختمان های عمومی دیگر، گزینه خوبی محسوب میشوند.

دال بتنی وافل به خاطر تقویت دوطرفه، ظرفیت کنترل لرزش خوبی دارد و پس، ارتعاشات به خاطر حرکت جمعیت برای ساختمان‌های عمومی را می‌توان به درستی کنترل کرد.

صفحات وافل سبک وزن میباشند و بتن کمتری لازم دارند، از این جهت  به صرفه به شمار می آیند.

همینطور، ساخت دال وافل با نظارت خوب راحت و سریع است و حجم لازم بتن و فولاد کم است، پس چارچوبی سبک جهت دال وافل کافی است.

بیشتر بخوانید: مزایای قالب وافل قفل دار

معایب سقف وافل

  • نیاز به استفاده از اکیپ اجرایی متخصص
  • قابلیت نداشتن استفاده از سقف وافل برای سطوح شیبدار
  • رعایت نشدن کاور میلگردها مخصوصا در نقاط تیرچه ها
  • لازم به استفاده از سقف کاذب برای کلیه طبقات
  • منتقل کردن صدا و حرارت بین طبقات

بیشتر بخوانید: اسپیسر هارد چیست؟

درباره نوین صنعت سازه

با توجه به پیشرفت های نوین در صنعت ساختمان و نیز نیاز روز افزون جامعه به تکنولوژی های نوین ساختمانی شرکت نوین صنعت سازه بر این آمد تا با اتکا به پرسنل و نیروهای متخصص در زمینه طراحی محاسبات بهینه سازی و ساخت سازه های بتنی ایمن و مستحکم دست به تولید قطعات و لوازم اجرای سازه های بتنی بزند از آنجا که پلیمرها خاصیت عدم چسبندگی به مصالح ساختمانی را دارند بهترین متریال برای تولید محصولات این مجموعه بوده و می باشند.

این مجموعه از سال ۱۳۹۵ تا کنون بیش از ۱۴ محصول مختلف از مواد پلیمری در صنعت بتن ریزی و ساخت سازه های بتنی و نیز سهولت در اجرای سازه های بتنی و کارهای ساختمانی شروع به کار نموده است

با توجه به سرعت عمل و سهولت در اجرای سازه های بتنی و نیز در امور دیگر ساختمانی این مجموعه برین آمد تا با ابداع و تولید محصولاتی متفاوت و متنوع گامی موثر در صنعت ساخت و ساز کشور بر داشته باشد.

و از جمله نقاط قوت مجموعه تنوع در تولید محصولات پلیمری و تجهیزات ساختمانی می باشد که در ادامه به معرفی و نمایش این محصولات ادامه خواهیم داد.

نوین صنعت سازه انواع قالب وافل را به فروش می رساند.

برای کسب اطلاعات بیشتر محاسبات سقف وافل از طریق شماره های نوشته شده در سایت با ما تماس بگیرید.

بیشتر بخوانید: قالب وافل چیست و چه کاربردی دارد؟

اجرای انواع خدمات: تولید و اجرای بهترین طراح قالب و سقف وافل، طراحی و محاسبات سقف وافل، اجرای قالب و سقف وافل دوطرفه و یک طرفه، خرید و فروش انواع قالب وافل دو طرفه و یک طرفه دست دوم،تعویض و معاوضه قالب وافل، ضایعات قالب وافل، اجرای بهترین سقف و اسکلت بتنی، تولید و نصب و همچنین خرید و فروش شوتینگ ساختمانی و اسپیسر بتنی ،پلاستیکی، هارد و فلزی ….

جهت مشاوره و اجرای انواع خدمات: تولید و اجرای بهترین طراح قالب و سقف وافل، طراحی و محاسبات سقف وافل، اجرای قالب و سقف وافل دوطرفه و یک طرفه، خرید و فروش انواع قالب وافل دو طرفه و یک طرفه دست دوم، تعویض و معاوضه قالب وافل، ضایعات قالب وافل، قالب وافل قفل دار و ساده، اجرای بهترین سقف و اسکلت بتنی، تولید و نصب و همچنین خرید و فروش شوتینگ نخاله ساختمانی اسپیسر پلاستیکی، فلزی و هارد و … می توانید با کارشناسان نوین صنعت سازه تماس بگیرید..

ارتباط با نوین صنعت سازه:

شماره تماس: 09120220125

شماره تماس: 09190220920

شماره تماس: 09359367456

واتساپ: 09120220125

نمونه کارهای نوین صنعت سازه


  • نصب شوتینگ نخاله
  • سقف وافل دوطرفه
  • قالب وافل
  • سقف وافل یک طرفه
  • ویژگی های سقف وافل

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *