مقالات

مراحل اجرای سقف وافل

مراحل اجرای سقف وافل

ما در این مطلب به مبحث مراحل اجرای سقف وافل می پردازیم. جهت مشاوره و اجرای انواع خدمات: تولید و اجرای بهترین طراح قالب و سقف وافل، طراحی و محاسبات سقف وافل، اجرای قالب و سقف وافل دوطرفه و یک طرفه، خرید و فروش انواع قالب وافل دو طرفه و یک طرفه دست دوم، تعویض و معاوضه قالب وافل، ضایعات قالب وافل، قالب وافل قفل دار و ساده، اجرای بهترین سقف و اسکلت بتنی، تولید و نصب و همچنین خرید و فروش شوتینگ نخاله ساختمانی و … می توانید با کارشناسان نوین صنعت سازه تماس بگیرید..

مراحل اجرای سقف وافل

سقف وافل مانند سقف پنجره‌ای‌ شکل است که از بتن ساخته می‌شود و دلیل نام‌گذاری آن، مشابه بودنش به نان وافل است.

بیشترین استفاده این سازه، در سقف‌های فرودگاه، ایستگاه‌های مترو و محیط هایی با ارتفاع بیشتر از ۱۲ متر است.

اجرایی کردن این سقف در مقایسه با سیستم‌های مشابه مثل سقف تیرچه بلوک، یوبوت، کوبیاکس، بابلدک، تیردال و پیش‌تنیده، مزیت های فنی و اقتصادی بسیاری دارد.

روش اجرای سقف وافل دارای چند مرحله اصلی است.

بیشتر بخوانید: قالب سقف لایت فرم

مرحله اول؛ زیرسازی سقف وافل

زیرسازی سقف وافل

پیش از اجرای سقف وافل باید زیرسازی انجام گیرد. این مرحله دارای تهیه و نصب سازه‌های حمل شده می‌شود. شمع‌بندی برای سقف‌هایی با ارتفاع ۳ تا ۳.۵ متر مورد استفاده است و برای سقف‌های با ارتفاع بیشتر باید از اسکفولد یا جک بلند به کار برده شود.

بررسی کردن چینش مناسب قالب وافل جهت اجرای سقف وافل یک طرفه یا دو طرفه، تنظیم تراز سقف، خیز منفی و ایمنی باید در این مرحله انجام گیرد.

همینطور، نیاز است از جک‌های فلزی با فاصله های یکسان بکار برده شود. فاصله این جک‌ها باید با روابط مهندسی با دقت محاسبه و با ابزارهایی مثل متر دستی، اندازه‌گیری شوند. اجزایی مثل پروفیل لوله داربستی، قوطی فلزی و یا چهارتراش‌های چوبی روی پایه‌های زیرین قرار گرفته میشوند تا سطحی برای نصب قالب‌های وافل به وجود آید.

مرحله دوم؛ قالب‌بندی سقف وافل

قالب‌بندی سقف وافل

با در نظر گرفتن به نقشه سازه، قالب یک‌طرفه یا دوطرفه‌ روی پروفیل‌ قرار می‌گیرد و آرماتوربندی بعد از چیدن قالب‌ انجام میگیرد. سرعت چیدمان با در نظر داشتن به مدولاربودن قالب‌های وافل خیلی بالا است.

در این مرحله، هم‌ جهت بودن چیدمان قالب‌های وافل مهم است. جهت پیشگیری از لغزش قالب‌ها از میلگرد U شکل، گیره، میخکوبی و دیگر ترفندهای تثبیت قالب‌های وافل استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: شوتینگ نخاله آهنی

مرحله سوم؛ آرماتوربندی سقف وافل

سقف وافل در هنگام ساخت

در این مرحله با در نظر داشتن به نقشه‌های اجرایی، آرماتورهای کششی و بعد آرماتورهای حرارتی به صورت مش و با فاصله معین از قالب اجرا می‌شوند. توجه داشته باشید که در نقاط اطراف ستون و دیوار برشی، به دلیل بودن برش پانچ نباید قالب وافل قرار بگیرد. جهت بستن آرماتورها از انبر آرماتوربندی بکار برده می‌شود.

بیشتر بخوانید: کاربرد اسپیسر فلزی

مرحله چهارم؛ آماده‌سازی ترکیب بتن و بتن‌ریزی

آماده‌سازی مخلوط بتن و بتن‌ریزی

پیش از بتن‌ریزی، مخلوط بتن مناسب باید حاضر شود. نیاز است نسبت مواد مطابق با الزامات طرح و استانداردهای محلی محاسبه شود. بعد بتن به طور یکسان و در یک سمت روی سقف ریخته می‌شود.

میزان بتن مصرفی در اجرای سقف وافل دو طرفه و یک طرفه فرق دارد. اندازه های سقف هم بر روش محاسبه حجم بتن سقف وافل موثر است. در اجرای این مدل سقف، به حرکت افقی بتن جهت پرکردن فضای زیر قالب‌ها احتیاجی نیست. همینطور، تراکم بیش از اندازه بتن در یک نقطه و به طور موضعی، به دلیل اعمال بار به سطح زیرسازی فشار وارد میکند. پس باید به یکنواخت‌ بودن میزان بتن‌ریزی هم توجه کرد.

مرحله پنجم؛ بازکردن قالب‌های بتن

بازکردن قالب‌های بتن

بعد از بتن‌ریزی باید تقریبا ۴۵ روز صبر کنید تا گیرایی بتن کامل شده و محکم و سخت شود. این زمان با توجه به وضعیت آب‌وهوایی منطقه متغیر است.

با پادر کردن مجوز جهت بازکردن قالب‌ها،می‌توانید آن‌ها را دمونتاژ کنید. در اجرای سقف وافل دو طرفه، دمونتاژ قالب‌ها باید از مرکز به سوی کناره ها انجام شود.

بیشتر بخوانید: ویژگی های بتن اکسپوز

مرحله آخر؛ نازک‌کاری سقف

این مرحله، انتخابی است؛ چون که برخی از مهندسان از همان سازه برای نمای پایانی استفاده می‌کنند. با این حال، جهت زیباترکردن نمای کار می‌توان در این مرحله از روش‌هایی مثل نازک‌کاری یا سقف‌ کاذب به کار برد. به هر حال، جهت اجرای دقیق‌تر وافل و رعایت استانداردهای محلی، بهتر است با یک تکنسین ساختمان مشورت کرده و در صورت نیاز از خدمات تکنسین‌های ماهر بهره ببرید.

بیشتر بخوانید: کاربرد اسپیسر هارد 3 سانتی

نکات مهم در اجرای سقف وافل

نیاز است به جزئیات اجرای سقف وافل برای انجام بهتر کار توجه داشته باشید:

  • جهت کاربرد اسکفولد برای زیرسازی، خطراتی از جمله دررفتن جک و نشست سقف در هنگام بتن‌ریزی کم میشود. پس برای دهانه‌های بلند و ارتفاع زیاد کف تا کف طبقات، پیشنهاد می‌شود از اسکوفلد یا داربست فلزی بکار برده شود؛ چون که باعث افزایش ایمنی و دمونتاژ آسان تر قالب‌ها می‌شود.
  • محاسبه خیز منفی در دهانه‌های بزرگ اهمیت بسیار دارد. بنابراین قبل از اجرای سقف وافل، باید محاسبات دقیق درباره خیز منفی انجام شده و به نکته های ضروری در طی عملیات زیرسازی توجه شود.
  • اعمال خیز در تیرها فقط عامل تاثیرگذار بر شکم‌دادن سقف نیست؛ بلکه برای پرهیز از این امر نیاز است در هنگام بازکردن قالب و برداشتن پایه‌های جک به کلیه قوانین توجه کنید.

آیا قالب‌های وافل برای خارج‌کردن نیازمند به روغن‌کاری هستند؟
خیر؛ نما و ساختار هندسی قالب ها طوری است که به آسانی از زیر سقف خارج می‌شود و احتیاجی به روغن‌کاری ندارد.

ضخامت و حداکثر دهانه سقف وافل چقدر است؟
ضخامت این سقف حدود ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلی‌متر بوده و حداکثر دهانه آن در موقعیت خاص تا ۱۷ متر امکان اجرایی دارد.

بیشترین میزان دهانه برای سقف وافل یک طرفه چقدر است؟
اجرای سقف وافل یک طرفه به عنوان دهانه‌های کوتاه‌تر و حداکثر دهانه میان ۸ تا ۹ متر مناسب‌تر است.

بیشتر بخوانید: اسپیسر هارد چیست؟

درباره نوین صنعت سازه

با توجه به پیشرفت های نوین در صنعت ساختمان و نیز نیاز روز افزون جامعه به تکنولوژی های نوین ساختمانی شرکت نوین صنعت سازه بر این آمد تا با اتکا به پرسنل و نیروهای متخصص در زمینه طراحی محاسبات بهینه سازی و ساخت سازه های بتنی ایمن و مستحکم دست به تولید قطعات و لوازم اجرای سازه های بتنی بزند از آنجا که پلیمرها خاصیت عدم چسبندگی به مصالح ساختمانی را دارند بهترین متریال برای تولید محصولات این مجموعه بوده و می باشند.

این مجموعه از سال ۱۳۹۵ تا کنون بیش از ۱۴ محصول مختلف از مواد پلیمری در صنعت بتن ریزی و ساخت سازه های بتنی و نیز سهولت در اجرای سازه های بتنی و کارهای ساختمانی شروع به کار نموده است

با توجه به سرعت عمل و سهولت در اجرای سازه های بتنی و نیز در امور دیگر ساختمانی این مجموعه برین آمد تا با ابداع و تولید محصولاتی متفاوت و متنوع گامی موثر در صنعت ساخت و ساز کشور بر داشته باشد.

و از جمله نقاط قوت مجموعه تنوع در تولید محصولات پلیمری و تجهیزات ساختمانی می باشد که در ادامه به معرفی و نمایش این محصولات ادامه خواهیم داد.

نوین صنعت سازه انواع قالب وافل را به فروش می رساند.

برای کسب اطلاعات بیشتر محاسبات سقف وافل از طریق شماره های نوشته شده در سایت با ما تماس بگیرید.

بیشتر بخوانید: قالب وافل چیست و چه کاربردی دارد؟

اجرای انواع خدمات: تولید و اجرای بهترین طراح قالب و سقف وافل، طراحی و محاسبات سقف وافل، اجرای قالب و سقف وافل دوطرفه و یک طرفه، خرید و فروش انواع قالب وافل دو طرفه و یک طرفه دست دوم،تعویض و معاوضه قالب وافل، ضایعات قالب وافل، اجرای بهترین سقف و اسکلت بتنی، تولید و نصب و همچنین خرید و فروش شوتینگ ساختمانی و اسپیسر بتنی ،پلاستیکی، هارد و فلزی ….

جهت مشاوره و اجرای انواع خدمات: تولید و اجرای بهترین طراح قالب و سقف وافل، طراحی و محاسبات سقف وافل، اجرای قالب و سقف وافل دوطرفه و یک طرفه، خرید و فروش انواع قالب وافل دو طرفه و یک طرفه دست دوم، تعویض و معاوضه قالب وافل، ضایعات قالب وافل، قالب وافل قفل دار و ساده، اجرای بهترین سقف و اسکلت بتنی، تولید و نصب و همچنین خرید و فروش شوتینگ نخاله ساختمانی اسپیسر پلاستیکی، فلزی و هارد و … می توانید با کارشناسان نوین صنعت سازه تماس بگیرید..

ارتباط با نوین صنعت سازه:

شماره تماس: 09120220125

شماره تماس: 09190220920

شماره تماس: 09359367456

واتساپ: 09120220125

نمونه کارهای نوین صنعت سازه


  • نصب شوتینگ نخاله
  • سقف وافل دوطرفه
  • قالب وافل
  • سقف وافل یک طرفه
  • خرید قالب وافل

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *