دسته‌بندی نشده, مقالات

اجرای سقف وافل

اجرای سقف وافل - قالب وافل قفل دار - ضایعات قالب وافل - سقف وافل یک طرفه - سقف وافل دوطرفه - شماره تماس: 09120220125

ما در این مطلب به مبحث اجرای سقف وافل می پردازیم. جهت مشاوره و اجرای انواع خدمات: تولید و اجرای بهترین طراح قالب و سقف وافل، طراحی و محاسبات سقف وافل، اجرای قالب و سقف وافل دوطرفه و یک طرفه، خرید و فروش انواع قالب وافل دو طرفه و یک طرفه دست دوم، تعویض و معاوضه قالب وافل، ضایعات قالب وافل، قالب وافل قفل دار و ساده، اجرای بهترین سقف و اسکلت بتنی، تولید و نصب و همچنین خرید و فروش شوتینگ نخاله ساختمانی و … می توانید با کارشناسان نوین صنعت سازه تماس بگیرید..

اجرای سقف وافل

مرحله 1 شمع بندی (جک گذاری)

اولین مرحله برای اجرایی کردن سقف هر ساختمانی، آماده‌سازی بستر سازه‌ی سقف است که عموما به وسیله تجهیزات مختلفی انجام می‌شود.

تجهیزات شمع‌بندی دارای جک، لوله داربست و داربست‌های مدولار است که وابسته به وضعیت پروژه ازهر کدام بکار برده می‌شود.

جک ها

جک ها که بیشترین کاربرد را دارند، در انواع متنوع ساده، جک با سر U شکل، جک با سر صلیبی ثابت و جک با سر صلیبی متحرک ساخته می‌شوند.

جک ها عموما تا ارتفاع 4 متری را پوشش می‌دهند ولی برای سقف‌های مرتفع‌تر باید از داربست بکار برده شود.

  • جک ساده
  • جک با سر U شکل
  • جک صلیبی با سر ثابت
  • جک صلیبی با سر متحرک
بیشتر بخوانید: سقف وافل

داربست ها

همانطور که گفته شد، برای سقف هایی که  ارتفاع بالای 4 متر دارند، برای حفظ ایمنی نیاز است که از داربست استفاده شود.

داربست ها که یه طور معمول از انواع فلزی آن‌ها بکار برده می‌شود، به دو گروه ساده (لوله و اتصالات) و داربست‌های مدولار تقسیم می‌شوند که با در نظر گرفتن وضعیت پروژه می‌توان از هر کدام استفاده کرد.

در برخی مواقع به خاطر نبود امکانات، ناچار به استفاده از جک‌های بلند در ازای داربست هستیم.

در  این مواقع باید جک‌ها به هم و یا به تکیه‌گاه‌های مطمئن وصل شوند تا هم از لحاظ ایمنی مقاوم‌سازی شود و هم از لغزش و حرکت کردن جک‌ها پیشگیری شود.

مرحله 2 شاسی گذاری

بعد از نصب جک یا داربست و فرآهم شدن بستر اجرای سقف، نوبت به شاسی کشی بر روی جک‌ها می رسد چون جک و داربست به تنهایی توانایی مورد نیاز برای حفظ قالب‌ها و یا تخته‌های زیر سقف را نخواهند داشت.

این مرحله به وسیله لوله یا پروفیل‌های فلزی چهارگوش اجرایی می شود و از طریق سیم‌ مفتول، سرجک U شکل و یا دیگر اتصالات، به جک‌ها و داربست ها متصل می‌شوند.

نکته قابل توجه در این مرحله، توازن و طریقه قرار گرفتن پروفیل‌ها بر روی جک‌ها است چون در صورت رعایت نکردن ایمنی، امکان دارد منجر به ریزش پروفیل‌ها و صدمه دیدن کارگران شود.

بیشتر بخوانید: انواع سقف وافل

مرحله 3 چیدن قالب های سقف وافل

بعد از شاسی‌گذاری و آماده شدن شبکه‌، نوبت به چیدن قالب‌های وافل می‌رسد.

در برخی پروژه‌ها برای ایمنی بیشتر پیش از چیدن قالب ها، اول تخته‌های سه لایی و یا ورق‌های فلزی به ضخامت 2-3 سانتی متر را، بر روی شاسی‌کشی اجرا کرده و بعد از آن قالب‌ها را بر روی صفحه‌ی به وجود آمده می‌چینند.

در برخی موارد هم بعد از شاسی‌گذاری، قطعاتی پلاستیکی برای اتصال قالب‌ها به هم و همینطور تثبیت قالب‌ها بر روی شاسی بکار برده می‌شوند، ولی ساده‌ترین حالت اجرای قالب‌های سقف وافل، راهکاری است که اول شمع‌بندی انجام شده، بعد شاسی گذاری انجام شود و بعد از آن، قالب‎‌های وافل بر روی پروفیل‌ها چیده شود.

قالب‌های وافل در شکل های مربع و مستطیل تولید می‌شوند و می‌توان آن‌ها را به شکل یک طرفه و دوطرفه اجرایی کرد.

این قالب‌ها با توجه به فرم و شکل کنج‌ها و قوس‌ها، فرق هایی با هم دارند؛ برای مثال، قالب‌هایی که قوس تیز و گوشه‌دار دارند، معمولا بعد از اجرا با بتن درگیر شده و به صورت دشواری از بتن جدا می‌شوند.

قالب‌هایی که گوشه‌های قوسی و گرد دارند به نسبت درگیری کمتری که با بتن دارند، راحت تر از داخل بتن خارج میشوند.

برای پیشگیری از بروز مشکلاتی مثل سخت خارج شدن قالب از بتن، می‌توان قبل از استفاده قالب‌ها را روغن را پخش کرد که بعد از بتن ریزی، راحت تر از بتن خارج شوند.

بیشتر بخوانید: اسپیسر بتن چیست؟

مرحله 4 آرماتوربندی

یکی از عوامل استفاده از قالب‌های وافل، بیشتر کردن ارتفاع سقف در عین ثابت ماندن حجم بتن است.

در این سقف‌ها، آرماتوربندی نقش مهمی در سازه‌ی سقف را به عهده دارد به این حالت که بعد از چیدن قالب‌ها، نوبت به اجرای آرماتور میان قالب‌ها و همینطور بر روی قالب‌ها می‌رسد.

مرحله 5 بتن ریزی

یکی دیگر از مراحل اجرای قالب‌ سقف وافل، بتن ریزی است؛ بعد از انجام آرماتوربندی نوبت به بتن ریزی سقف می‌رسد.

بتن ریزی در سقف‌های وافل هم مثل دیگر سقف‌ها به وسیله پمپ‌های زمینی و هوایی انجام میشود و فرق خاصی ندارد ولی نکته‌ی قابل اهمیت، دانه‌بندی و مقدار روان بودن بتن است چون در این مدل سقف‌ها نیاز است که بتن به طور کامل میان قالب‌ها پُر شود تا شکل دقیق را به‌خود بگیرد.

برای اینکه بتن‌ریزی در این سقف‌ها به درستی اجرا شود و دچار مشکلاتی مثل پوکی و با تخریب نشود، توصیه می‌شود که از بتن‌های SCC یا خودمتراکم استفاده شود.

این مدل بتن‌ها با توجه به روانی و دانه بندی خود، نیازمندی به ویبراتور نداشته و به طور خودکار، داخل قالب وارد می‌شوند؛ به همین خاطر است که به آن‌ها خود متراکم هم گفته می‌شود.

مرحله 6 باز کردن قالب‌ها

بعد از اجرای بتن ریزی و سفت شدن بتن، نوبت به باز کردن شاسی‌ها و جک می‌رسد.

با باز شدن شاسی و جک، قابلیت خارج کردن قالب‌ها از داخل بتن هم فرآهم می‌شود.

بیشتر بخوانید: تیرچه صنعتی بتن

نوین صنعت سازه انواع قالب وافل را به فروش می رساند. برای کسب اطلاعات بیشتر از طریق شماره های نوشته شده در سایت با ما تماس بگیرید.

اجرای انواع خدمات: تولید و اجرای بهترین طراح قالب و سقف وافل، طراحی و محاسبات سقف وافل، اجرای قالب و سقف وافل دوطرفه و یک طرفه، خرید و فروش انواع قالب وافل دو طرفه و یک طرفه دست دوم، تعویض و معاوضه قالب وافل، ضایعات قالب وافل، قالب وافل قفل دار و ساده، اجرای بهترین سقف و اسکلت بتنی، تولید و نصب و همچنین خرید و فروش شوتینگ نخاله ساختمانی و …

جهت مشاوره و اجرای انواع خدمات: تولید و اجرای بهترین طراح قالب و سقف وافل، طراحی و محاسبات سقف وافل، اجرای قالب و سقف وافل دوطرفه و یک طرفه، خرید و فروش انواع قالب وافل دو طرفه و یک طرفه دست دوم، تعویض و معاوضه قالب وافل، ضایعات قالب وافل، قالب وافل قفل دار و ساده، اجرای بهترین سقف و اسکلت بتنی، تولید و نصب و همچنین خرید و فروش شوتینگ نخاله ساختمانی و … می توانید با کارشناسان نوین صنعت سازه تماس بگیرید..

ارتباط با نوین صنعت سازه:

شماره تماس: 09120220125

شماره تماس: 09190220920

شماره تماس: 09359367456

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *