فهرست مطالب
ابتدا طراحی ، سپس تهیه نقشه
در ابتدای تهیه هر نقشه ای باید طراحی مورد نظر انجام شود که این کار با استفاده از دو نرم افزار سیف و ایتبس انجام می گیرد. در نقشه های سقف وافل کلیه دیتیل و اطلاعاتی که به صورت اجرایی هستند، باید گنجانده شوند. از این موارد می توان به سایز قالب ها، میلگردگذاری، ضخامت دال و… اشاره کرد.
به طور کلی طراحی سقف وافل در دو نرم افزار کاربردی Safe و Etabs انجام می گیرد و در کنار آن برای داشتن نقشه سقف، نیاز به استفاده از برنامه اتوکد می باشد. این نقشه ها به صورت خروجی از خود نرم افزار هستند که برای تکمیل کردن آن نیاز به انجام برخی اصلاحات وجود دارند. سازه 90 نمونه بارزی از این نرم افزارها است.
اندازه قالب ، اولین قدم در تهیه نقشه وافل
یکی از مباحث مهم در سقف وافل، اندازه قالب سقف وافل می باشد. اندازه قالب وافل در دو نرم افزار ذکر شده تعیین می شوند که بر اساس آن ها باید نقشه بلوک چینی تهیه گردد. این کار برای این است که به طور دقیق مشخص کنید، جانمایی هر بلوک در کدام قسمت ها قرار دارند.
در نقشه های سقف وافل معمولا در اطراف ستون ها بلوک قرار داده نمی شود و به صورت دال توپر اجرا می شوند که دلیل نیز این می باشد که بارش پانچ سقف کنترل گردد.
تیرهای پیرامونی ، دیگر نکته مهم
پس از طراحی سقف وافل و خالی گذاشتن اطراف ستون ها یکی از مباحثی که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، تیرهای پیرامونی می باشد. در اکثریت نقشه های سقف وافل یک تیر پیرامونی در دور کل ساختمان قرار می گیرد.
معمولا در بلوک چینی سقف وافل، بلوک های دو طرفه به صورت مربع قرار می گیرند و جهت تیر ریزی ها بر روی سقف وافل نشان داده می شوند. در بلوک های یک طرفه نیز قالب های سقف وافل به صورت مستطیل هایی در روی نقشه جانمایی می شوند.
سکشن (section)، دیگر مبحث حائز اهمیت
بخش سکشن یکی دیگر از مباحث نقشه سقف وافل می باشد. معمولا در بخشی از سقف وافل مقطعی قرار داده می شود که دیتیل کاملی از سقف باید برای آن تهیه و نوشته شود. بدین صورت که بلوک به چه شکلی قرار می گیرد و یا میلگردهای عبوری از تیرچه به شکلی هستند. از دیگر مواردی که در این مقطع ها نشان داده می شوند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- عرض کل قالب
- عرض تیرچه ها
- ارتفاع قالب
- ضخامت بتن روی قالب
موارد ذکرشده در بخش ابعاد دقیق سقف وافل هستند.